LED-gatelys

Et LED gates er et integrert lys som benytter LED som sin lyskilde. Disse anses som integrert lys, fordi i de fleste tilfeller kan du ikke skille armatur og lys. Nytt i industrien, er LED gatelys med moduler som er forseglet i et panel og deretter satt sammen til et stort LED-panel med en kjøleribbe for så å bli en sammensatt integrert belysning.

I Norge har Ladelys AS i Trondheim vært med på utvikling av slike modul baserte LED belysnings armaturer, hvor selve lysdelene kan byttes ut ved skade, ødeleggelse og etter endt levetid.

Ulike design har blitt opprettet som inneholder ulike typer LED i en armatur. Den nåværende trenden er å bruke 1 watt LED, men noen bedrifter bruker små lysdioder i sine produkter, inkludert flere lavt strømforbruk lysdioder pakket sammen for å utføre de samme formål som en enkelt høy effekt LED.

Formen på LED gatelykt avhenger av flere faktorer, deriblant LED-konfigurasjon, varmeavlederen brukes med lysdioder, og estetisk design preferanser.
Kjøleribber for LED gatelys er like i design til kjøleribber brukes til å kjøle annen elektronikk, som for eksempel datamaskiner. Kjøleribber pleier å ha så mange spor som mulig for å lette strømmen av varm luft vekk fra lysdioder. Arealet av varmeveksling vil direkte påvirke levetiden til LED gatelykt. Det er derfor veldig viktig med riktig design av kjøleribbene.

Levetiden på en LED gatelys bestemmes av dens lysutbytte i forhold til den opprinnelige designet spesifikasjon. Når lysstyrken reduseres under 70 prosent, er gatelykten anses å være slukket, selv om den fremdeles lyser. Her finnes gatelys hvor lysets levetid er opp til 80.000 timer med mer enn 70 prsent lysstyrke, noe som er 4 til 5 ganger lengre en dagens høytrykks natriumslamper.

De fleste LED gatelys har en linse på LED-panel, som er designet for å kaste sitt lys i et rektangulært mønster, noe som helt klart er en fordel sammenlignet med tradisjonelle gatelys, som typisk har en reflektor på baksiden av et høytrykk natrium lampe. I dette tilfellet går mye av lysstyrke på lyset tapt. Slike gatelys kan også forårsake blending for sjåfører og fotgjengere.

En ulempe med LED gatelys er at de fleste lys er rettet mot veien, slik at det blir mindre lys til stier og andre områder. Dette kan løses ved bruk av spesialiserte linse design og justerbar monterings tapper.

Primært sett er LED gatebelysning en energieffegtiv lyskilde i forhold til glødepærer av samme lysstyrke. Forskning fortsetter å forbedre effektiviteten av nyere modeller.

En LED gatelykt baseres på en 901 milliwatt utgang. LED kan normalt produsere den samme mengden (eller høyere) lystetthet som en tradisjonell lys, men krever bare halvparten av strømforbruket.

Som LED belysning armatur normalt produserer mindre lumen / watt belysning er det svært viktig å ha en godt distribuert belysningsmønster for å gjøre den samme jobben som høyere lumen / Watt konvensjonelle inventar. Så en god utforming av LED gatebelysning er å peke forskjellige lysdioder i ett innslag til ulike målpunkter.

For mer informasjon søk på google eller yahoo.